Sikker fragt

Hurtig service

Skræddersyede løsninger

Sikker betaling

Om os

 

 

 

 

Linux er den moderne verdens hjerte & kraft

 

Vi sælger og servicerer Linux/open-source mobiler, computere og servere af højeste kvalitet i Norden. Vi har aftaler med internationalt anerkendte hardware producenter så som Volla, Purism, PINE64, Tuxedo Computers og System76.

Linux 1.0 blev lanceret i 1994 af Linus Torvalds. I dag, med version 6.0, kører børserne i New York, CERN, USAs Forsvarsministerium, Den Internationale Rumstation, Japans Shinkansen (højhastighedstog), Hollywood, Google, Apple, Microsoft, Cisco, mfl., på Linux.

Linux og open-source er bedst. Alle større aktører - fra stater via korporationer til state-of-the-art tekniske applikationer som CERN eller japanske højhastighedstog - bruger Linux og open-source. Her er vores historie.

Siden 2018 kører verdens 500 stærkeste supercomputere på Linux. Stort set alt IoT, cloud, server og mobil technology kører på Linux. Linux styrer nær sagt alle moderne dagligdagsapplikationer – og derfor er det verdens mest populære operativsystem.

 

 

Hvorfor vælge Linux?

 

Efter Torvalds’ eget ønske blev Linux open-source – aka alment tilgængelig og gratis. Men det er ikke derfor man vælger Linux til verdens mest avancerede teknologier.

Linux vælges, fordi det giver optimal ydeevne og stabilitet med maksimal fleksibilitet og sikkerhed. Udviklingsraten er unik med næsten 8 ændringer i kernekoden per time. Og fordi Linux er open-source, kan sikkerhedseksperter verden rundt identificere de tungeste risici og svagheder inden kernen offentliggøres for almenheden.

Torvalds ”hobbyprojekt” har revolutioneret verden. Linux ligger til grund for mange start-ups og industrier, og giver kraft til nye typer teknologier og processer.

Trods dette, er Linux ikke alment kendt.

Dominerende aktører som Google, Microsoft og Apple har heller valgt at markedsføre produkter og tjenester med lukket kilde. Derfor bruger de fleste privat-forbrugere og virksomheder devices der kører på Android, Windows, og iOS/MacOS.

Android er mobilmarkedets klart største OS, med flere end 2 milliarder månedlige aktive brugere. Men Android er bygget på Linux, dog kombineret med lukket kilde. Den lukkede kilde er en slags blackbox som bl.a bruges til sporing og dataindsamling, og hvor ingen har tilgang til koden.

 

 

2019: idéen tager form

 

2019 begyndte Linux Nordics stifter Robin Haug at observere bestemte trender i markedet.


• Øget kritik af de dominerende aktører
• Voksende udbud af Linux hardware
• Fokus på brugervenlighed i Linux OS
• Ingen Linux forhandlere i Norden

Robin var allerede gået over til Linux, og som filosof blev det ganske logisk Robins etiske ansvar var at kommercialisere Linux hardware, OS & software.

Robin stiftet Linux Nordic i 2022 med intention at udfordre og revolutionere det nordiske IT-markedet.

Der er al grund til at alle kan nyde glæderne ved Linux.

 

 

Kernen i Linux:
fremtidssikring

 

For nogen, er frihed ens med sikkerhed, tilgængelighed og potentiale.

Grundlæggeren havde en vision om digital frihed. Og den frihed som Linux-løsninger tilbyder inkluderer også frihed til at nyde et privatliv eller føre en privat konversation.

Derfor skal vi levere og servicere både privatpersoner og virksomheder med de bedste løsninger fra Linux.

For os betyder kundeservice skræddersyet salg og tech support, som hver eneste gang følger vores kunder helt til mål – inkluderende marketing og kommunikation.

Derudover er Linux suveræn på open-source portabilitet (virker fejlfrit på high-end så vel som low-end hardware), med end-to-end krypterede shells og GUI for enhver smag og behov.

En automatisérbar letvægt infrastruktur med ekstrem fleksibilitet, opdateringsfrekvens og hastighed hvor alt kan konfigureres. Du får lige hvad du har behov for. Intet mere, intet mindre: vi kalder det økonomisk sans.

Linux vokser og vokser. Gartners analyser viser at 80% af internt producerede apps bruger cloud, og cloud-tech er intet uden Linux.

 

 

 

 

Robin Haug
Founder, CEO
 

 

T.N.
CTO & medejer

Identitet afsløres senere

Vedkommende har arbejdet med Linux siden 90'erne, og har en dyb tech forståelse.

 

 

C.A.
CMO & medejer

Identitet afsløres senere.

Vedkommende har arbejdet med visuel kommunikation for nogle verdenskendte
producenter. Han vil løfte virksomhedens visuelle udtryk

 

K.V.
CSO & medejer

Identitet afsløres senere.

Vedkommende har bred erfaring som salgsdirektør for en række store virksomheder, og vil bygge salgsorganisationen både på B2B og B2C.

NYHEDSBREV